Hermann Weihrauch-firmaet blev grundlagt i 1899 i Zella-Mehlis, den samme lille tyske by, hvor også flere andre berømte våbenproducenter som Walther og Anschütz begyndte. Hermann Weihrauch, Sr. var kendt for at lave fremragende jagtgeværer. Hans tre sønner, Otto, Werner og Hermann, Jr., kom snart sammen med det familiebaserede selskab. Flere nye modeller blev introduceret efter første verdenskrig, herunder HWZ 21 smallbore riffel (HWZ står for Hermann Weihrauch, Zella-Mehlis). Dette var den første masseproduserede tyske .22 rimfire riffel og udviklede hurtigt en fremragende match record. Dobbelt og tredobbelt tønde haglgeværer, over og under haglgeværer, og store bore jagtgeværer afrundet linjen og etablerede et fremragende ry for kvalitet.

I 1928 begyndte Weihrauch internationalt salg af cykeldele og mekaniske dørlukker. Under anden verdenskrig var Weihrauch den eneste tyske fabrik for at fortsætte produktionen af ​​reservedele til cykler.

I slutningen af ​​krigen blev Zella-Mehlis en del af den sovjetiske besættelseszone, og i 1948 blev Weihraucherne tvunget ud af deres hjem og fabrikker af den kommunistiske regering.

Otto Weihrauch blev mekaniker og senere en våbenmød i Zella-Mehlis. Werner gik på arbejde på Jagdwaffenwerk (Jagtvåbenfabrik) i nærliggende Suhl. Hermann Weihrauch, Jr. flyttede til den lille tyske landsby Mellrichstadt i Bayern. Der startede han, med hjælp fra hans jagtjagsklubs venner og tidligere kunder, og hans søn Hans, Weihrauch-forretningen igen i barakken i et førkrigstøj. Reservedele til cykler var deres første og vigtigste produkter.

Da tyske virksomheder igen fik lov til at fremstille luftvåben i begyndelsen af ​​1950'erne, lavede Weihrauch deres første luftgevær, HW Model 50V. Denne luftvåben måtte have en glat boring, fordi den allierede besættelsesregering ikke ville tillade riflede løb. Efter at skydevåbenproduktionsforbudet endelig blev trukket tilbage, fortsatte Hermann Weihrauch KG-selskabet med at producere sportsvåben af ​​højeste kvalitet. Den lille HW 25 var skråt mod ungdomsmarkedet, mens versioner af HW 30 og HW 50 fortsatte som solide mid-market-luftgeværer. Masser af andre kvalitetsprodukter fulgte.

I 1955 HW35, som skulle blive deres mest succesfulde model, den berømte Rekord to-trins sportslige trigger, (1954) Magnumkraft i et fjederstemplet luftriffel. Weihrauch har altid været forest med udvikling af stærke kvalitets modeller i luftvåben.

Efter Hermann Weihrauch, Jr. døde i 1967, begyndte en ny æra i selskabet under ledelse af Hans Weihrauch, Sr. (født i 1926 og faderen til dagens direktør Hans-Hermann.  Selskabet fejrede 1970 med introduktionen af HW 70 luftpistol. Virksomheden havde påbegyndt planer og første produktion af en gentagende luftpistol inden anden verdenskrig, men krigen afbrød sin regelmæssige produktion.

. Næsten det modsatte var sandt for airgun shooters i Tyskland; der var de fleste sådanne skytter involveret i 10 meter konkurrence. Ikke desto mindre opdagede det tyske våbenmagasin, VISIER, i 1989 af en undersøgelse, at et stort antal tyske airgun shooters ville være villige til at betale mere end 500 DM for et luftriffel, der var udstyret med en sportslig -style lager og designet til anvendelsesområde. Mange tyskere svarede på afstemningen også indsendt nyttige forslag til nye designs, der skal tilføjes til de mange nye lagerdesigner, der udvikles af Weihrauch.

Den tyske genforening i 1990 resulterede i mange ændringer for hver tysk statsborger og producent. Weihrauch indledte et samarbejde med Theoben Engineering i England, hvilket resulterede i introduktionen af ​​det første tyske / engelske luftriffdesign: Weihrauch HW 90 (Beeman-versionerne er RX, RX-1 og RX-2). Dette var det første Weihrauch-riffel ved hjælp af det patenterede Theoben-gasfjedersystem. Disse nye rifler solgte meget godt i Storbritannien og USA til småjagt jagt.

Den store optimisme i den periode af selskabets udvikling blev dæmpet af Hans Weihrauchs uventede død den 3. april 1990 i en alder af kun 63 år. Hans forretningsresultater var så beundrede, at han var posthumously dekoreret med forbundskorset af Fortjeneste. Hans kone, Christel og sønner, Stefan (uventet død i 2015)  og Hans-Hermann, tog selskabets tøjler. Heldigvis havde Christel Weihrauch deltaget i virksomhedens ledelse i årtier, og forberedelsen af ​​de to sønner til deres forventede fremtidige ledelsesrolle var meget avanceret. Begge havde været involveret i virksomheden hele deres liv og havde næsten også afsluttet deres ingeniør- og marketinguddannelse.

Fallet af den tyske mur lige ved deres lille landsby Mellrichstadt placerede dem "i midten af ​​Tyskland." Dette åbnede nye markeder. De tilføjede nye maskiner til elektrofri nikkelbelægning og bronzing (og gjorde gulvene glidebestandige med udvidet mesh, rustfrit stålindhegningsplader leveret fra det nærliggende faldne jerntæppe).

Læg særligt mærke til jagtriflerne og luftvåben, pistoler og revolvere samt gaspistoler.Kal. 4,5, 5,5 6,35 i luft – 22, 22win mag, 22 Hornet, 222 Rem, 17 HMR i jagtrifler, 8 & 9 mm Knald gas pistoler.

80 forskellige modeller. HW 660 Match

HW 60 J  HW 66 en genial serie af nok verdens bedste small caliber jagtrifler med matchaftræk.

Pistoler, hører også til firmaets store produktion. HW 4, HW 4 T, HW 357.

Revolvere i mavnet Arminius er Weihrauchs serie af revolvere, desuden laves en lang række gaspistoler til hundetræning.

Luft rifler fra de helt små til verdens kraftigste. Model Varianter Detaljer 4,5 mm, 5,5 mm 6,35 mm kaliber. HW 25 Fjederstempel, HW 30 Fjederstempel,  M / II S betyder justerbar trigger. HW 35 Fjederstempel, HW 50 Springstemplet, S, M / II, HW 50 Springstemplet, HW 55 Forårstemplet, HW 57 Springstemplet, HW 77 Springstemplet, HW 80 Springstemplet, HW 85 Fjederstempel, HW 90 Gasstempåel, Teobensystem, HW 95 Springfjederstempel. HW 97 Fjederstempel HW 77. T betyder tommelfinger på disse modeller hulskæfte. HW 98 Springstemplet bygget til at appellere til skytter,  "Hunter Field Target". HW 100 Teoben 16 skud repeter system Pneumatisk S, SK, T, TK. HW 101 Single shot target riffel. HW 110 14 skud repeter teobensystem pneumatisk

Som Hr. Weihrauch elegant svarer på spørgsmålet:Hvorfor laver Weihrauch ikke en luftriffel der går over 400 m/sek som f.eks. Diana – ?

” Det gør vi da også med flere af vore modeller, men vi bruger diabolhagl til at måle hastigheden 380 m/sek – ikke som de andre lette meget farligere stålkugler – så er vore modeller også over 400 m/sek.”

Luftpistoler 4.4 og 5,5 mm

40 denne anses som verdens bedste 125 m/sek 45, 75, 70

Passer du din Weihrauch holder den uendeligt – det er helt enestående kvalitet – med tradition i samme familie siden 1899.

JagtDanmark har solgt Weihrauch siden 1980 som distributør – dels direkte til forbrugeren men også engros til hele Danmark. Hertil har vi exporttilladelse til en række lande. Vores erfaring er at vi kun har få reservedele på lager – de går simpelthen ikke i stykker, med mindre man misbruger dem.

Præcision er enestående – direkte import nedsætter prisen med 30-45 % på vort store lager.