Indskydning og montering af jagtriffel, salonriffel, luftgevær og pistol

1,00 kr.
Inkl. moms

Indskydning af din riffel – her er nogle tips.  Gå ikke i panik, giv dig god tid.

Når du modtager en riffel er det absolut nødvendigt at du indskyder den selv. Rifle er indskudt eller  kun optisk indskudt derfor kan den ikke benyttes til jagt før du selv indskyder riflen.

Antal
På lager

 

 

 

 

* gør det i god tid – bevar roen – lad være med at gå i panik, hvis den ikke virker første gang. 

* start ikke på 200 meter   * testskud på 25 juster derefter på  - 50 meter

* brug altid fast underlæg/skydebænk

Indskydning -  2 patroner !
Indskydning er et let håndværk alle kan lære, bare man ikke går i panik

1.      testskud på 15-25 meter. Følg instruktionen nedenfor nøje !

2.      Skyd et skud - Indstil – fasthold riflen fast i samme position i skydebænken, sigt på pletten, mens du kikker i kikkerten, fastholder du rifles, og drejer trådkorset ud i skuddet. Først højde klikindstillingen så side klikindstillingen.  Du kan se korset bevæge sig ude på skiven. Næste skud sidder i pletten.  

3.      Finindstil - skyd et nyt skud på 50 m – gentag punkt 2, fasthold riflen i samme position i skydebænken, og mens du kikker i kikkerten drejer du trådkorset ud i skuddet. Riflen passer nu på 50 m, og ballestikken stiger til 100 m ca. 2 cm på de sædvanlige kalibre 243, 308, 6,5, 3006, 222. Glimrende til jagt.   

4.      Du kan teste på 100 , 150, 200 m med et eller flere skud. (småjustering kan være nødvendig)

Gode råd.

Læg riflen helt fast i sandsæk, skydebænk, ingen panik om første skud sidder - 20 cm fra plettet kl. 2 f.eks.  – så fastholder du riflen, sigt på pletten, og drejer tråd korset ud til skud hullet  f.eks. først 20 cm op, så ud til skuddet kl. 2. Glem hvor mange klik du skal give den det er blot vigtigt riflen ligger stille og fastholdes.
(Glem klikindstillingen med vores metode – du kan bruge den men den koster flere patroner.)  Du vil i næste skud kunne se at riflens træfpunkt har rykket sig – hvis ikke gentages forsøget.
Bruger du klik er det afhængig af kikkertmærke – det er tit lidt besværligere. Oftest 1 cm pr. klik
Ryk ud på 50 eller 100 m og du skal derefter kun justere med et eller 2 skud i højden.

Trænede skytter kikker gennem piben og indstiller trådkorset i midten før første skud – det kan man, herefter fin indskyd .

Tips   Indskyd tit og ofte – træn med din riffel – øvelse gør mester – lad være med at være bange for at gøre noget galt, det er simpel mekanik – kort afstand giver samme præcision – 50-100 m Det er ikke dine evner du tester, men riflens præcision der skal virke, bag efter kan du træne løs. Husk altid sikkerhedsregler og overtræd dem aldrig. Indskyd et sted i fred og ro, og ikke dagen før bukkejagten sammen med 280 andre skrubforvirrede verdensmestre. Lær det selv, det er godt at kunne, og du får en fornemmelse af at tingene virker. Skydebanerne er til træning, og træning – det kan man ikke gøre nok. Hold altid hovedet godt væk fra kikkerten, vi monterer langt fra øjet så du ikke får den i øjet. Sidst og ikke mindst klag og reklamer hvor du har købt varen, og ikke hos en anden forhandler, der med glæde vil vise dig, hvor dyrt det kan være ikke at købe hos ham, med en god stor regning, det får du jo lavet på garantien – der hvor du har købt varen.

 

Montering af jagtrifler, 22 l.r. & luft geværer med JAGTDANMARK

Denne anvisning er generel til de montager vi normalt anvender og medsende vore varer. Vi monterer gerne for dig for en beskeden merpris. Ved problemer send en mail til jagtimport@jilas.dk  Vi har den opfattelse at moderne montager er så velfabrikerede at jægeren selv kan finde ud af det. Der er noget tilfredsstillende ved at vide at man selv ikke går i panik over en løs montage, og kan indskyde sin riffel. Rod lidt det, pludselig kan du. Der er såre simpelt, men kræver grundighed og akkuratesse. Vi har solgt over 50.000 rifler – vi ved hvad vi taler om.

·        Gå ikke i panik – vær grundig og brug logik. Det er  ikke svært, men vær grundig og sikker

·        Skrue alle skruer superfast – brug eventuel 2 komponent lim  -   den skal sidde 100 % fast !

·        Brug værktøj der passer 100 % i kærven på skruerne og stram 100 %.

Skru alle skruerne fast til de ikke kan rokkes mere, altså virkeligt stramt, brug eventuelt metallim/lochtite efter affedtning med acetone af både skrue og hul, lim eventuelt baserne fast på riflen, det samme med kikkerten. Skal det afmonteres igen kan du opvarme til 180 grader i 20-30 sek. og limen slipper. Tør overskydende limen af med acetone, lad det tørre i lang anbefalet tid. En montage der rokker 1 mm skyder 20-40 cm ved siden af på 100 m – det må ikke ske.  

Løs monter først og find den rigtige øje afstand, ca. oven på 1. led af tommelfingeren du holder om kolbehalsen, men kikkerten skal monteres 8-10 cm fra øjet. – efterspænd  din kikkert med passende mellemrum.

Du må gerne strække hals frem mod kikkerten, det er ikke et haglgevær, kommer du for tæt får du kikkerten i øjet/eller brynet og får et såkaldt ”WeatherbyScar” – flækket øjenbryn, hvilket kan ødelægge dine nerver og skydning lang tid fremover. En kikkert eller lægtehammer i panden øger ikke effekten af dit aftræk – altså øjeafstand så rekylen kan komme bagud, og ikke ind i det øje.

Kikkerten  monteres fremme så du skal strække lidt hals ved anslag.

Utroligt mange fejl opstår netop i montagen, kikkerten skal sidde urokkelig fast, mange kikkerter rykker bagud. Monter løst som en prøve og spænd så fast, husk korset skal sidde lige, og sideindstilling mod venstre og højde op af. Spænd så fast – gør det om til du er tilfreds med resultatet. 

Kikkert ringe spændes over kors x så der er lige afstand på begge sider af montagen.

Faste Montager - Består at ringe 25,4 eller 30 mm samt baser på riflen – underdele for og bag. Skru baserne på – stram skruerne, monter ringene løst og find en god øje afstand – skru fast.

Sving – EAW – Jilas – GT - Global Tactical - Weaver - Norconia -  Poli  montager  - grundregel – der er mange skruer, derfor skal du sørge for alle skruer sidder 100 % fast. Baserne skrues fast, ringene påsættes, du kan åbne ringene så de ikke ridser kikkerten med en tang du bruger omvendt altså presser ud af i ringen, spænd løst sammen, find øje afstand, spænd ringene fast, EAW har flere kontraskruer dvs at den ene skrue spænder til ønskede stilling og den anden – kontraen – spænder til så systemet ikke rykkes. Spænd sideretningen fast bag, spænd foran og derefter kontra skruen  i svingdeleen, montagen være lidt stram – ikke slasket, stram sideskruerne. Bagerst under ringen sidde en konisk skrue der tilspændes til vippearmen er næsten i bund, derefter kontraskruen. Efter sidst alle skruer i montagen hårde. Mongaten ser sat sammen når du får den. Det er enestående kvalitet – EAW laver også faste montager med disse er dyre, men verdens bedste og der er til alle rifler. .

Skinnemontager oftest til luftgeværer. 11 mm. Skru løst sammen og indstil øje afstanden . spænd alle skruer 100 % fast, kikkerter ryger bag ud, så de skal ramme på stopklods eller andet stop, hul i riflen el.l.

God  fornøjelse.   -     Selvgjort er velgjort           https://www.youtube.com/watch?v=PWppD1bDo_s